top of page

Tradiční svatba v moderním kabátku - trendy 2024

Plánujete svatbu a přemýšlíte jak ji udělat jinak? Už jste na pár svatbách byli a přišli Vám všechny podobné. Zároveň byste ale nějaké tradice na svatbě také chtěli? Třeba už jen proto, že tradice prostě na svatbu patří a potěšíte s nimi především starší generaci, která si bez nich nedovede tu pravou svatbu představit.


Svatební šaty

Bílá barva k nevěstě neodmyslitelně patří, především proto, že představuje nevinnost. V posledních letech si nevěsty nevybírají jen bílé šaty, ale ze široké palety barev, černá není vyjímkou. Máme pro Vás tip, jak zkloubit bílou nevinnost s barevnou veselostí. V zahraničí jsou moderní bílé šaty vyšívané drobnými květy. Šaty mohou být i mírně zbarvené, květiny si můžete vybrat barevné, nebo jen jednobaravné např. zelené. Do České republiky se tento trend dostává pozvolna.




Házení kytice bez házení


Vyplétání kytice

Tradice házení kyticí je u nás pomalu na ústupu, ne každý chce po někom házet svoji krásnou (a drahou) kytici. Pokaždé, když se bavím s nevěstou a navrhuji místo házení kytice vyplétání kytice, tak vidím nadšení. Vyplétání kytice spočívá v tom, že se na svatební kytici navážou barevné pentle. Nevěsta drží kytici nad hlavou, má zavázané oči a každá svobodná žena dostane konec jedné pentle. Svobodné dívky chodí dokola a nevěsta postupně pentle přestříhává. Kytici získává dívka, které nevěsta pentli nepřestřihla. Toto vyplétání kytice je velice efektní, pentle Vám floristka naváže v barvách svatby - vypadá to super na fotkách. A hlavně se hosté zabaví na delší dobu než jen pár vteřin, kdy letí kytice vzduchem :)




Kytice v truhličce

Další neokoukanou formou předání svatební kytice svobodným dívkám je zamčít ji do truhličky. Zní to divně? Pro svou svatební kytici si připravte průhledný box/truhličku, cokoliv podobného co má zámek (myslete na velikost květiny a boxu). Průhledný proto, aby byla květina vidět. Každé svobodné dívce rozdejte podobné klíče s tím, že jen jeden bude ten pravý. Dívky postupně chodí a zkouší, jestli je jejich klíč ten pravý. Květinu získává dívka, které se povedlo box otevřít :)


Tip: Jestli se nechcete vzdát svatební kytice, tak si nechejte od floristky navázat květinu navíc pro tyto účely. Pokud byste si chtěli svoji svatební kytici schovat a usušit, konzultujte to se svojí floristkou, aby Vám navrhla vhodné květiny do kytice. Některé floristky i převazují kytice po svatbě, vytáhnout květiny, které se na sušení nehodí a nahradími vhodnými květinami.



Svatební dort


Svatební dort by na svatbě neměl chybět, čím dál více nevěst se svatebního dortu vzdává, ale hosté se na něj přece jen těší. Nejčastějším dortem je “polonaháč” ozdobený květinami nebo ovocem. Pojďte si vybrat dort, který není okoukaný a zaujme tak všechny hosty a zároveň budou mít radost, že svůj kousek dortu dostanou :)

Pokud chcete klasický dort, ale trochu jinak, máme pro vás tip :) Dort si objednejte čistě bílý / světlý - minimálně zdobený dort. Krása spočívá ve spoustě květin, které budou dort doplňovat, nebudou však na dortu ale všude okolo :) Doporučujeme se domluvit se svojí květinářkou.




Patrový CupCake dort

Nejedná se o klasický dort, ale klasický dort obsahuje :) Nevěsty stále častěji vybírají tuto zatím neokoukanou variantu svatebního dortu. Dort se prezentuje na několika patrovém stojanu, kdy na úplně vrchním patře je klasický dort a zbytek pater zaplňují cupcaky. Nepřijdete tak o společné zakrojení dortu, zároveň to vypadá skvěle, jak na živo, tak na fotkách a můžete si vybrat různé příchutě cupcake. Nejste tak limitovaní jedním dortem.





Dort formou zábavy

Jak udělat krájení dortu ještě zábavnější a hlavně osobnější je, že si dort nevěsta s ženichem dodělají těsně před krájením sami. Máme pro Vás pár tipů jak na takový dort. Dort si objednáte neozdobený a k tomu ovoce či květiny zvláště na dozdobení. Před krájením dortu si dort dozdobíte s ženichem sami - použijete ovoce, které máte rádi, podílíte se také na vytvoření Vašeho dortu a je to další forma zábavy i pro vaše hosty.

Velice efektní a skvěle vydající, co zaujme rozhodně každého hosta je polévání dortu zdrcadlovou polevou. Vypadá to skvěle hlavně na patrových dortech, s ženichem si můžete vybrat barvy jaké máte rádi a polévat dort zároveň.

Vše je na domluvě s cukrářkou, aby Vám dort připravila a asistovala Vám u jeho finišování.




Catering


Můžete oželit svatební dort, házení kytice, různé hry ale jídlo a pití nesmí chybět na žádné svatbě. Už jen proto, že hosté tráví na svatbě obvykle celý den, někdy déle :) a proto se potřebují i dobře najíst. Spousta snoubenců si raději vybírá hostinu formou rautu nebo grilu, aby hosté měli větší výběr. Aby bylo pro hosty i jídlo zajímavé a bavili se u toho, můžete si vybrat různé bary “udělej si sám”. Velmi oblíbený je taco bar, kde si hosté mohou zvolit, čím si taco naplní. Vhodné jsou tyto bary i když máte více vegetariánů na svatbě, tak si prostě zvolí bezmasé jídla.

Ze sladkého to mohou být cupcake koutky pro děti, kdy si můžete sami dozdobit svůj cupcake, např. ovocem, šušenkami, šušeným ovocem, čokoládou apod.





Přípitek


Pojďme se trochu pobavit i u přípitku :) Nevěsta a ženich stojí spolu u základu pyramidy sklenic, která čeká na zalití šampaňským. Oba jsou veselý, ačkoliv jsou trochu nervózní z toho, zda to pyramida po začátku jejich rozlévání přežije :D. Nevěsta s ženichem rozlévají šampaňské společně na vrchní sklenici, ze které se bublinky pomalu rozlévají do ostatních. Opět to na nějakou chvíli zabaví jak nevěstu s ženichem, tak i všechny hosty.




117 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page